specials-de-aniversário

ESPECIAL ANIVERSARI Nº 1 – NOVES VOCES DEL SHAKUHACHI
CONCERT DE LES MILLORS PROPOSTES DELS PARTICIPANTS

L’esdeveniment d’aquest estiu a Barcelona, del 28 al 31 de juliol de 2016, servirà també per celebrar l’aniversari de la creació de l’ESS, i esperem que també sigui una oportunitat per experimentar nous enfocaments i optar per noves perspectives. Una d’elles, per exemple, és la de millorar el model d’esdeveniment; una altra és la d’otorgar un paper més actiu als participants, sobretot als membres de l’ESS, a l’Escola d’Estiu per tal de reflectir el desenvolupament de les seves habilitats interpretatives i per potenciar el seu paper com a concertistes.

Aquesta proposta dirigida als intèrprets avançats que no són professors a l’Escola d’Estiu, serà un concert que tindrà lloc, probablement, el vespre del 28 de juliol. Els participants interessats a actuar en aquest concert han de presentar una candidatura, i es durà a terme un procés de selecció. Trobareu les instruccions detallades per a presentar-s’hi tot seguit.

En aquest concert, a més, s’interpretarà en primícia l’obra 20151113 per a shakuhachi i koto, del compositor francès Marc Kowalczyk. Aquesta estrena serà interpretada per un membre de l’ESS que haurà estat seleccionat prèviament, a partir de la seva candidatura. A partir dels enregistraments dels candidats, un grup de professors d’alt nivell i experiència afiliats a l’ESS triaran l’intèrpret per l’actuació. A més de l’honor per l’estrena de la peça, es pagarà una certa quantitat en concepte de la preparació prèvia de la interpretació de l’obra. Per entrar al procés de selecció cal ser membre de l’ESS (més detalls a continuació).

Candidatures per actuar al concert de participants i/o interpretar en primícia 20151113:

Terminis:
-les candidatures es podran presentar fins el 31.05.2016
-la notificació de les propostes seleccionades i de l’intèrpret escollit per l’estrena es farà el 14.06.2016 pel web de l’Escola d’Estiu i per correu electrònic als seleccionats.

Totes les candidatures s’hauran d’enviar per e-mail (en anglès) a l’adreça de l’esdeveniment (barcelona2016@shakuhachisociety.eu)

NOVES VOCES DEL SHAKUHACHI – OPCIÓ A: Proposta d’una peça pel concert
Informació i materials necessaris per la candidatura per actuar al concert de participants:

-Títol/nom de la peça o interpretació
-Nom/s de l’intèrpret/dels intèrprets
-Durada de la peça (tingueu en compte que la durada de l’obra serà una característica decisiva i que les peces de menys de 7 minuts tindran més possibilitats de ser seleccionades)
-Breu descripció de la peça (ex: honkyoku, sankyoku, improvisació, peça grupal, etc. i altra informació rellevant com l’escola a què pertany) –màxim 50 paraules.
-Material requerit per l’actuació (seients, faristols, etc) i disposició (per les peces de conjunt)
-Un enregistrament de la interpretació del candidat de la peça o d’una similar, en mp3.

BCN2016 procurarà coordinar les col·laboracions amb intèrprets de koto i shamisen (si és necessari) per aquest concert, però això no serà possible per altres compromisos durant l’Escola d’Estiu. Si calen altres instruments o músics per a la participació en aquest concert, caldrà que el candidat s’ocupi de trobar-ne. Per la resta de recursos necessaris, l’organització farà el possible per poder-los proporcionar, però no pot comprometre-s’hi d’entrada. L’Escola d’Estiu no podrà finançar ni proporcionar suport logístic per aquest concert.

Els intèrprets pel concert seran seleccionats pels professors sènior de l’ESS Kiku Day, Jim Franklin, Jean-François Lagrost i Véronique Piron.

NOVES VOCES DEL SHAKUHACHI – OPTION B: Candidatura per estrenar la peça 20151113 (només per a membres de l’ESS):
Informació i materials necessaris per la candidatura per estrenar 20151113:

-Nom
-Breu biografia (màxim 100 paraules)
-Arxiu .mp3 d’enregistrament (d’extractes) de mínim una peça, però preferiblement dues, interpretades amb el shakuhachi, amb una durada total màxima de 10 minuts:
Els enregistraments podeu ser peces tradicional (honkyoku/sankyoku de qualsevol escola) o modern (qualsevol estil o tipus, dels segles XX o XXI, sense incloure-hi la improvisació)
Si només envieu una peça enregistrada, sisplau que sigui una peça moderna, que podira ser, per exemple (però no necessàriament), l’obra que s’estrenarà 20151113.

Aquests enregistraments hauran de ser “en directe”, és a dir, enregistraments d’una sola presa i sense editar, siguin en concert, d’estudi o casolans. El material subministrat haurà de ser exclusivament d’àudio, ja que el vídeo atemptaria contra l’anonimat requerit pel procés de selecció.

-Llista dels títols de les peces dels enregistraments subministrats
-La següent declaració impresa, signada i escanejada altra vegada.

Descarrega la declaració en PDF aquí

Les candidatures seran jutjades anònimament; Jim Franklin compilarà la llista dels candidats i assignarà un número a cadascun. El jurat (Kiku Day, Jean-François Lagrost, Véronique Piron) rebrà els àudios numerats, sense nom, i comunicarà el número seleccionat a Jim Franklin. Aquest, finalment, farà el comunicat amb el resultat.

Per tal que es pugui efectuar aquest procés anònim, els àudios no han de portar informació de la identitat de l’intèrpret. Els enregistraments que identifiquin d’alguna manera l’intèrpret serà desqualificat.

La tria del jurat serà definitiva; serà exclosa qualsevol discussió o procés legal.

Podeu descarregar la partitura de 20151113 aquí:

Podeu descarregar la partitura de 20151113 aquí [.zip]

Podeu descarregar la partitura de 20151113 aquí [.PDF]

La partitura està escrita en notació occidental. Els candidats hauran de ser capaços de llegir notació occidental pel shakuhachi igualment. L’Escola d’Estiu proporcionarà un intèrpret de koto per a l’estrena de 20151113.

ESPECIAL ANIVERSARI Nº 2 – CLASSES INDIVIDUAL GRATUITS PELS PARTICIPANTS DEL BARCELONA 2016

Per la celebració del desè aniversari de l’ESS oferim als participants l’oportunitat de gaudir d’una classe individual d’un dels professors de shakuhachi o d’un dels professors de corda per a practicar una peça. Les classes s’assignaran per ordre de petició i tindran lloc a l’hora que les classes normals de cada dia. Cada classe individual serà de només 30 minuts, així que el participant hauria de triar una obra amb què hi estigui familiaritzat, o decantar-se per centrar-se en una tècnica, com ara el muraiki, el yari, etc.

Els participants no podran triar l’horari, ja que l’horari definit per l’organització és molt apretat. Els professors s’assignaran també segons l’ordre de petició. El diumenge 10 de juliol a les 8 del matí, tots els participants registrats que hagin realitzat ja el pagament rebran un mail amb el formulari per a la petició, que podrà re-enviar-se amb les dades completes des d’aquell mateix moment. La reseva s’efectuarà el primer dia de l’Escola d’Estiu. Els participants rebran una notificació conforme la reserva s’ha realitzat correctament.
L’horari de les classes individuals es fixarà segons la disponibilitat del professor. Com que, per restriccions horàries, no serà possible assignar el professor de la primera opció a totes les peticions, demanem que ompliu també les segona i tercera opcions. Tingueu en compte que els professors no podran ensenyar peces que ells mateixos no se sàpiguen.

El participants hauran de dur-se les notacions.