Activitats i concerts

ACTIVITATS

ACTUALIZACIÓN EL 16 DE JUNIO: Podéis descargar ahora la última versión del programa del Barcelona 2016 aquí

PECES QUE S’ENSENYARAN AL BARCELONA ESCOLA D’ESTIU 2016

CHIKUHO HONKYOKU ELEMENTARY: Takiochi
KINKO HONKYOKU INTERMEDIATE: Sayama Sugagaki keiko
KINKO HONKYOKU ADVANCED: Ginryū Kokū keiko, Ginryū Kokū renkan keiko
KSK HONKYOKU ELEMENTARY: Tamuke, Honshirabe, Sanya (3 Valleys)
KSK HONKYOKU INTERMEDIATE/ADVANCED: Sokkan, Reibo, Takiochi
NEZASA-HA ELEMENTARY: Shirabe
NEZASA-HA INTERMEDIATE/ADVANCED: Sanya Seiran
TOZAN ELEMENTARY/INTERMEDIATE: Haru Kaze
TOZAN INTERMEDIATE/ADVANCED: Asa Kaze
ZENSABO ELEMENTARY: Hifumi-chō Hachigaeshi, Kyorei, Sokkan, Murasaki Reibo, Yamato Choshi
ZENSABO INTERMEDIATE: Tori Katotsuke Hachigaeshi
SANKYOKU ELEMENTARY: Kurokami, Tsuru no Koe, Shin Takasago
SANKYOKU INTERMEDIATE: Keshi no Hana
SANKYOKU ADVANCED: Sasa no Tsuyu
ENSEMBLE ELEMENTARY: Komori uta (FUKUDA Randô), Gyoson (HIROKADO Reifu)
ENSEMBLE INTERMEDIATE/ADVANCED: Goru (YOKOYAMA Katsuya), Shun Sui II (YOKOYAMA Katsuya)
MIN’YO SESSION 1: Aneko Mo Sa, Hōhai Bushi, Miyagi Nagamochi Uta
MIN’YO SESSION 2: Akita Obako, Itsuki no Komoriuta, Nambu Ushioi Uta
MEDITATION & SHAKUHACHI: Kyorei, Shingetsu, Shingetsu-cho & So-Shingetsu

Nota: Els participants registrats a l’Escola d’Estiu han d’haver rebut informació sobre l’accés a les partitures i els enregistraments de les peces que s’ensenyaran. Si estas registrat/da i no has rebut aquesta informació, sisplau contacta amb Horacio Curti, el principal organitzador del Barcelona 2016:barcelona2016@shakuhachisociety.eu

NIVELLS D’ENSENYAMENT
En general, l’ensenyament s’efectuarà en diferents nivells: per a principiants, nivell elemental, nivell intermedi i nivell avançat. Per a tots aquells que mai no hagin tocat un shakuhachi i vulguin descobrir aquest fascinant instrument però no puguin comprometre’s als 4 dies sencers, s’oferirà també un “nivell d’iniciació”. Aquests participants poden ajustar la seva implicació al taller a un matí, o dos, o als quatre matins depenent del que millor s’adapti a les seves circumstàncies i al número de grups. La resta de participants estudiaran durant els quatre dies sencers, amb el programa dividit en dos blocs de dos dies per tal de permetre’ls explorar l’àmplia gamma de classes i estils disponibles.


CONCERTS

L’esdeveniment d’aquest estiu a Barcelona, del 28 al 31 de juliol de 2016, servirà també per celebrar l’aniversari de la creació de l’ESS, i esperem que també sigui una oportunitat per experimentar nous enfocaments i optar per noves perspectives. Una d’elles, per exemple, és la de millorar el model d’esdeveniment; una altra és la d’otorgar un paper més actiu als participants, sobretot als membres de l’ESS, a l’Escola d’Estiu per tal de reflectir el desenvolupament de les seves habilitats interpretatives i per potenciar el seu paper com a concertistes.

Hi haurà 4 CONCERTS OBERTS durant l’esdeveniment a Barcelona.

1) 28.07.2016 – OPEN MIC
El ‘Micro Obert’ és el nostre típic espai per participants que volen compartir les seves interpretacions en una situació informal.

El 28/07/2016 (el primer dia de l’Escola d’Estiu), els participants que ho vulguin, hauran d’apuntar-se per actuar al Micro Obert. El temps del concert és limitat, així que la llista de participants es tancarà quan arribi a un cert número. Cal, preferiblement, interpretar peces curtes (de 6 minuts com a màxim). L’organització de l’Escola d’Estiu es reserva el dret de limitar el nombre de participants o ometre’n del concert si la situació ho requereix.

2) 29.07.2016 – MESTRES DE LA MÚSICA JAPONESA ALS CLAUSTRES
Enguany, els professors de l’Escola d’Estiu actuaran al Monestir de Pedralbes

3) 30.07.2016 – NOVES VEUS DEL SHAKUHACHI
Concert d’una selecció de les millors propostes dels participants (segurament el 28/07/2016 al vespre). Serà un concert preparat per intèrprets avançats -que no són professors a l’Escola d’Estiu. Els participants interessats a actuar a aquest concerts cal que presentin una candidatura. Un jurat triarà el finalista.

Un dels reclams d’aquest concert serà la interpretació en primícia de l’obra 20151113 per a shakuhachi i koto, del compositor francès Marc Kowalczyk. L’intèrpret d’aquesta estrena serà un membre de l’ESS, que haurà passat un procés de selecció.

(el procés de sel·lecció ja s’ha acabat)

4) 31.07.2016 – FAREWELL CONCERT – ELS PARTICIPANTS INTERPRETEN LES OBRES ESTUDIADAS DURANT EL CURS
Concert obert a tots els participants per tal de compartir tot allò après durant l’Escola d’Estiu.